Heavy fighting

Episka slag. Dueller. I okoreograferad  fight. Allt i en medeltida rustning. I riktiga livet. Hur låter det? Bra? Kul att du tycker det. Då är heavy fighting något du skall undersöka närmare.

Heavy fighting är det som inom Society for Creative
Anachronism(SCA) är fighting i rustning. SCA gör andra saker än fighting också. Smide, trähantverk, sömnad, sång, dans, matlagning, storslagna medeltida läger mm. Till exempel är många av medlemmarna på Medeltidsveckan i Visby, som är varje år. Tänk en schysst Halloweenfest där alla har gjort sitt bästa för att följa temat. Vårt tema är medeltid.

Men åter till heavy fighting. Det är ärlig kamp man mot man till fots. Ibland 1 mot 1, ibland i stora slag. Det är ett väl fungerande system som infattar att fightas med vapenliknande tillhyggen. Känslan är att det är “på riktigt” men vi gör det på ett säkert sätt.

En träff behöver vara mer än att nudda. Träffar behöver innehålla endel kraft. Det kan vara bra att veta när man tittar.

Här är två filmer:

Vill du komma i kontakt med oss i Sverige? Då är facebook enklast. Sök efter gruppen “Nordmark(Heavy fighting)”. Eller klicka här så kommer du rätt.

Vi hörs!

/Stigot